måndag 13 september 2010

Sommarens sista smultron


I går fick jag se ett smultron som ensamt hängde sig kvar på sin buske. Det fick mig att stanna till en liten stund och fundera. Tänk att ett litet smultron kan väcka så mycket minnen. Det fick mig att minnas smaker, dofter och känslor från den sommar som nyss har tagit slut. En sommar som har varit fylld med sol, bad, och sköna dagar tillsammans med nära och kära. Tänk vad mycket ett litet smultron egentligen kan berätta för oss...

8 kommentarer:

 1. Ord och inga visor, Maja. Kul att du tycker om den. :-)
  Det skulle vara kul att veta vad som får er att minnas saker, ni som brukar tittar på min blogg ibland...

  SvaraRadera
 2. Lukter, musik och bilder är mina "triggers" för minnet. Men de korsbefruktar varandra ibland så en bild kan framkalla ett luktminne... osv.

  Tycker mycket om bilder som framkallar en känsla, positiv eller negativ, som kan tala till mig(flummigt värre) *skrattar*

  SvaraRadera
 3. Inte alls Maja. Tack för att du delade med dig av dina tankar. Det uppskattas verkligen.

  SvaraRadera
 4. Att minnas - det räcker med att jag ser ett foto från när mina barn var små, då kan jag minnas händelser, hur deras röster lät... Då blir jag lätt nostalgisk och vill beställa krumelurpiller som krymper barnen så de blir små igen:) Lite svårt nu när de är 17, 19 och 21 år gamla. Underbara tjejer nu också, men det är något speciellt med småbarnsåren. När man ser på gamla foton eller något man filmat kan kan inte tänka sig att man någonsin blev irriterad eller trött. Men, visst fanns det och även sömnlösa nätter.... Men, de etsar sig inte fast i minnena, i alla fall inte i mina. - Man minns det som var bra!

  SvaraRadera
 5. Ja visst är det fantastiskt vad fotografier också kan få oss att minnas. Vi hakar upp vår minnen på olika saker men ett fotografi väcker onekligen mycket minnen och tankar om hur det var då. Det stämmer verkligen bra det du säger, man minns bäst det som var bra. Tack för att du delade med dig, Carina.

  SvaraRadera
 6. *snyft* Sista bäret för sommaren..:Den sprang så satans fort förbi *suck*

  SvaraRadera
 7. Visst har den sprungit förbi ganska raskt men oj vad den har varit skön och varm i alla fall. Tack så mycket för dina ord, Madde.

  SvaraRadera