måndag 20 september 2010

Ett annat Sverige


I morse när jag klev upp var det i ett Sverige som inte var sig riktigt likt. Det var ett kallt och svart Sverige som jag inte kan säga att jag är stolt över att bo i. Det enda positiva med utgången av gårdagens val är att det kanske får oss att vakna upp...

6 kommentarer:

 1. Jag tror faktiskt att det kan komma gott ur det här. För hur mkt vi än sopar under mattan så kommer smutsen fram, förr eller senare. Låt de dumma tala och dom avslöjar sig själva. Det här rör om i den lagom uppvärmda Sverigegrytan och "det nya arbetarpartiet" Moderaterna och resten av regeringen. Vi ska nog inte bli för skräckslagna och paralyserade, det tror jag är farligt. Sverige kan inte för alltid tro att vi är skyddade av någon slags neutralitetsanda. Men inte är jag glad över resultatet för det. Tjoho!

  SvaraRadera
 2. Nej skräckslgna ska vi inte vara men låt det verkligen bli en väckarklocka för oss alla. För alla röstare såväl som för politiker. Tack för dina kloka ord, Ulrika. Allt gott!

  SvaraRadera
 3. Känns skönt att se att så många reagerar! Det kanske är så att vi pratat för lite om dessa frågor.... Känns dock tungt att vi ska vakna när de redan är i riksdagen. Jag hoppades och trodde att det skulle vara en omöjlighet! (blåögd norrlänning...)

  SvaraRadera
 4. Ja visst är det skönt att så många har reagerat på valresultatet. Men nu är de redan inne i riksdagen och då får man försöka att göra det bästa av situationen som har uppstått. Tack för dina tankar Carina!

  SvaraRadera
 5. En polare till mig sa idag att SD inte har fått "chansen" att visa sig riktigt mycket då de andra partierna inte har velat debattera med dem. Jag vet inte om det är sant, eftersom jag inte har varit insatt i valet detta året, men om det verkligen var så, så har vi inte nog inte heller riktigt fattat att de menat allvar med sin syn på Sverige.. Hade de fått vara med på debatterna o liksom blivit ställda mot väggen, hade folk kanske fattat vad de egentligen var ute efter..

  SvaraRadera
 6. Det stämmer nog väldigt bra det som du skriver. Ett "problem" går inte att sopa under mattan och sedan tro att det inte längre finns. Problemet är ju att de inte har haft en plats förut i riksdagen och då får de kanske inte vara med på samma sätt som de redan etablerade partierna. Stort tack för din kommentar Tina.

  SvaraRadera