torsdag 12 augusti 2010

Tiden står aldrig still
Det är roligt att experimentera och leka med långa tider när man fotograferar. Resultatet kan bli helt oväntat och man får räkna med många försök innan man blir nöjd. Ibland faller bitarna på plats och det känns helt rätt. Våga vara lite kreativ nästa gång ni tar fram kameran. Det kan bli riktigt bra.

6 kommentarer:

 1. Vad snyggt det blev med färgerna. Gillar den i mitten mest det få en att fantisera om saker man ser på bilden som kanske inte finns där. =)

  // Renèe

  SvaraRadera
 2. Christer Stenmark13 augusti 2010 07:44

  Jag gillar de klara färgerna och den suggestiva känslan.. Min morfar var konstnär och målade med bla akrylat, minns att han målade på detta sätt under en period.. Kanske är det som Sally Mann och Nan Golding menade i dokumentären i veckan: "Att fotografen mer och mer blivit en konstnär och artist snarare än en realistisk återgivare av verkligheten."

  SvaraRadera
 3. @Renée Tack för din kommentar. Vad glad jag blir att du gillar dem. Jag håller med dig om att det kan vara riktigt spännande att fantisera om det som finns med på bilder som inte är direkt avbildande och tydliga. Fantasin håller oss igång.

  SvaraRadera
 4. @Christer Tack för dina tankar. Är ett fotografi konst, artisteri eller kanske bara det som fanns framför kameran just när man pressade ner avtryckaren? Ja den frågan lär inte få sitt svar här. Det handlar nog om hur mottagaren av bilden tolkar den, kanske som konst eller bara som något suddigt som inte går att förstå. Roligt att du gillar färgerna och känslan i bilderna.

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder. Tankarna går direkt till oljemålningar (eller akryl för den delen). Häftigt att kunna göra det med foto också.

  SvaraRadera
 6. Vad trevligt att du har tittat förbi och kommenterat Maria. Tack för det. Visst är det spännande vad man kan få fram med kameran om man utnyttjar dess möjligheter. Det är bara att prova och se hur det blir. :-)

  SvaraRadera