måndag 9 augusti 2010

Game, set and match


Det är måndag och en ny vecka startar. Då kan det vara bra att ha en plan. Jag har faktiskt en sådan. Ja inte den på bilden förstås, som ni förstår. Det är inte alltid som man följer sin plan till punkt och pricka, men den kan vara till stor hjälp för att komma sig dit man vill. Det gäller också för min fotografering. Att fotografera lite på måfå leder för det mesta ingenstans. När jag har en idé som jag följer blir det oftast mycket bättre.

4 kommentarer:

 1. *ler* gillar din plan!

  Jag är lite mer skjuta från höften *skratt* men det kanske är det som skiljer proffsen från oss nöjesfotografer *skratt*

  SvaraRadera
 2. Det finns vissa fördelar med att "skjuta" från höften med. Det ena behöver inte utesluta det andra. Men om man är mer medveten om vad man vill få fram, blir det oftast ett resultat som är bättre. Keep on shooting!

  SvaraRadera
 3. Christer Stenmark10 augusti 2010 12:24

  Hmm.. Höll på att skoja till det lite och säga att själv "älskar jag att skjuta med höften" men jag ska inte göra det... :D Visst är det en fördel att ha en plan att återkomma till... Inte bara i tennis utan även i fotograferingen, precis som du säger Kenneth.. Sedan vet jag ju att du är en spelare som gärna spelar UTAN regler, eller ÄNNU bättre, BRYTER mot de regler som finns... Du skulle med andra ord utan tvekan kunna fotografera helt planlöst... :D /Chrille

  SvaraRadera
 4. Tack för din fina kommentar Chrille. Ja jag kanske spelar efter mina egna regler... ;-) Det är tveklöst bra att veta vilka regler som gäller för att kunna bryta mot dem när det passar och är lämpligt. Men det ska inte vara ett ändamål i sig att göra det. Att kunna ana målet och sedan använda och anpassa sin plan för att sedan nå fram är nog det bästa.

  SvaraRadera