tisdag 13 juli 2010

Att stanna till ibland


Strax innan man passerar Gränna på väg söderut, ser man den gamla ruinen av Brahehus. Det måste ha varit en fantastisk borg när den stod i sin fulla prakt, med en magnifik utsikt över Vättern och Visingsö. Ja, utsikten den finns ju fortfarande kvar förstås. Jag har många gånger tänkt att stanna och ta några bilder och till slut blev det av. Några av bilderna blev jag rätt nöjd med. Här ovan en bild från detta tillfälle.

6 kommentarer:

 1. Här skulle man nog få en fotostund, att föreviga i olika vinklar och ljus. /Tommy Sjölund

  SvaraRadera
 2. Ja det är verkligen ett fint område som bjuder på många motiv. Det gäller som sagt bara att ta sig tid och stanna till en stund.

  SvaraRadera
 3. Gillar din sv behandling av motivet. /Tommy Sjölund

  SvaraRadera
 4. Tack för det Tommy. Mycket kul att höra. Försöker att överföra mina kunskaper från mörkrumstiden till det digitala rattandet framför datorn. Tycker att det fungerar ganska bra.

  SvaraRadera
 5. Åkte förbi denna plats för ca tre veckor sedan då vi tog en dagstur till Gränna. Gamla borgar och ruiner fascinerar mig otroligt mycket, du har lyckats fånga rätt känsla :)

  SvaraRadera
 6. Tack så mycket! Passerar man Gränna tycker jag att man även ska göra ett besök vid Brahehus om man har möjlighet. Som utflyttad norrlänning är jag väldigt fascinerad av borgar och slott då det inte finns så mycket av dem där uppe i norr. Roligt att du gillar min bild.

  SvaraRadera